ویژه کنکور

امتحانات نهایی | اولویت اول همه در این روزها !

امتحانات نهایی

سلام به همه گاماس بیستی های عزیز امیدوارم که حال همگیتون خوب باشه!
امروز لازم دونستم یک موضوعی رو بگم درواقع الان که هممون توی بازه زمانی هستیم که تمام اولویت‌ها، چه پشت کنکوری ها چه کنکوری ها چه بچه‌های دهم و یازدهم، همه اولویت‌ها شده امتحانات نهایی و موضوعی که الان میخوام دربارش صحبت کنم.

پرسیده بودید خانم فرجی برای نمونه سوالات تشریحی چیکار کنیم؟ آیا اصلا اهمیت داره؟ اینکه حل نکنیم مشکله؟ یا اینکه حل میکنیم کمک کننده هست؟

ببینید بچه‌ها قبلاً داستان از این قرار بود که ما درس میخوندیم و میرفتیم امتحان میدادیم، مثلاً برای دهم یازدهم حتی دوازدهم من واسه اینطوری بود که من درس میخوندم کتاب رو حفظ میکردم بلد میشدم و میرفتم امتحان میدادم و نمره خیلی خوبی هم میگرفتم. الان که دیگه آموزش پرورش و سازمان ملی سنجش اومدن مصوبه دادن، یک نکته‌ای که بارز بود این بوده که دیگه از اون خبرا نیست که شما بیای فقط بخونی و بری نمره خوب بگیری، درواقع علاوه بر خوندن باید یک سری کارهای دیگه رو هم انجام بدی که یکیش همین نمونه سوال تشریحی کار کردن هست. کلا موضوعی که ما درگیرش هستیم اینه که تشریحی خوندن نیاز به بازیابی قوی تر از تستی خوندن داره، درکنارش حالا اینکه نقطه ضعف اغلب بچه ها، چه قوی چه ضعیف چه متوسط، اینه که از نمونه سوال تشریحی فرار میکن، حالا این فرار یا بخاطر اینه که سختشون هست یا این فرار بخاطر اینه که مثلا خیلی بی اهمیت تلقیش میکنن. ما توی زمانی که کنکوری بودیم هممون میدونستیم که باید تست بزنیم و اگر تست نمیزدیم نمیتونستیم توی کنکور درصد خوبی بگیریم، حالا این نگرش دقیقا باید برای امتحانات نهایی هم باشه، اگر سوال تشریحی حل نکنیم امکان بازیابیمون خیلی کاهش پیدا میکنه.

حالا این نمونه سوال تشریحی باید چجوری زده بشه؟

فصل به فصل درس به درس یعنی اینکه شما حتما بعد از اینکه یک درس رو تموم کردید بیاید نمونه سوالات تشریحیش رو کار کنید، کتاب ها هم که زیاده، فرمول بیست ماجرای من و درسام سایت قلمچی اپلیکیشن پادرس، در کنارش به یک نکته ای که باید توجه کنید اینه که من بیام یه سوال بزنم و این سوال توی این کتابی که من دارم میزنم بصورت جای خالی اومده باشه و ممکنه همین سوال توی امتحان نهایی بصورت وصل کنید بیاد یا بصورت پاسخ کوتاه بیاد، در نتیجه ماها این کار و این خلاقیت رو باید به خرج بدیم که اگر سوالی رو دیدیم بیایم به روش های مختلف و متفاوت بررسیش کنیم، اینکه چجوری ممکنه توی امتحان نهایی بیاد و حتماً این نگرش رو نداشته باشیم که اره هر چی سوال الان میاد دقیقا توی نهایی هم تکرار میشه، نه! ممکنه سوالات وصل کنید بصورت جای خالی بیاد، همینطور بالعکس پاسخ کوتاه بیاد یا هر چیز دیگه ای، در کنارش مشکلی که اصلا ما از ابتدایی تا همین الان باهاش درگیر بودیم این بود که یکی نیومد مثلا بجای تدریس عربی به ما روش درست مطالعه رو یاد بده، بخاطر همین اغلب یاد گرفتیم که سوالات معلم رو بخونیم بریم امتحان بدیم و نمرمون ۲۰ بشه و نمونه سوالات و امتحان معلم هم اینطوری باشه که بیاد ۱۰ تا سوال تشریحی بهمون بده و ما بشینیم اون هارو با حفظ جواب بدیم.

ولی بچه‌ها دیگه توی امتحانات نهایی از این خبرا نیست، میان سوالات رو چیکار میکنن؟

درواقع اون هارو جز به جز یا تیکه تیکه میکن که حتی امکان تصحیحش بصورت دستی الکترونیکی فراهم باشه.
در کنارش موضوعی که هست اینه که شما باید تمام ابعاد یک پاراگراف و یک نمونه سوال رو بهش توجه کنید و سوالات رو بصورت مختلف از خودتون بپرسید و بعد از اینکه مثلا کتاب ریاضیتون بصورت فصل فصل یا درس به درس تموم شد، بیاید امتحانات نهایی پارسال و شهریور و خرداد و دی و… رو از خودتون بصورت زمان دار امتحان بگیرید، در کنارش سوالات دبیرها مخصوصاً دبیرهایی که الان یه خورده دارن سوالات سخت طراحی میکن رو هم روشون حساب کنید بصورت زماندار، هر چند که حالا توی سوالات تشریحی خیلی توی زمان مشکلی نداریم. در کنار این موضوعاتی هم که مطرح شد، دانش اموزهای حواس جمع و دانش اموزهایی که این نگرش رو دارن که پیشگیری بهتر از درمان هست، میان از سوالات تشریحی و نمونه سوالات استفاده میکن، و در کنارش دانش آموزهایی که حواس جمع نیستن و این رو جدی نمیگیرن ممکنه نقطه ضعفشون همین جا باشه، ممکنه این همه گلایه میکنن خانم فرجی ما سوالات رو قاطی میکنیم یا نمیتونیم بازیابی کنیم یا من کل کتاب رو بلد بودم رفتم ۱۲ ۱ ۳ ۱۴ گرفتم، درواقع دقیقا مشکل همین جاست. پس بچها به هیچ عنوان از حل کردن نمونه سوالات تشریحی برای امتحانات نهاییتون غافل نشید که حسابی ضرر میکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *