معرفی رشته های پرطرفدار تجربی

معرفی رشته داروسازی

معرفی رشته داروسازی

رشته داروسازی از مهم‌ترین رشته‌های شاخه علوم تجربی است که خیلی از داوطلبان قصد دارند به آن وارد شوند. معرفی رشته داروسازی برای داوططلبان کنکور تجربی بسیار مهم است. این رشته تئوری تقریباً سنگینی داشته و برخلاف سایر رشته‌های پزشکی با بیماران سر و کار ندارد.

 افرادی که به دنبال یک دوره تحصیل بسیار مهیج هستند بهتر است به سراغ انتخاب این رشته نروند. حفظیات این رشته بسیار زیاد است. پس اگر از حفظیات فراری هستید بهتر است به سراغ این رشته نروید. بهتر است برای انتخاب این رشته حتماً در تست‌های شخصیت شناسی شرکت کنید. در این مسیر برنامه‌ریزی کنکور گاماس 20 در کنار شما خواهد بود.

معرفی رشته داروسازی

معرفی کامل داروسازی | رشته داروسازی چیست؟

در اولین گام به سراغ معرفی رشته داروسازی می‌رویم. رشته داروسازی نیز مانند پزشکی و دندان‌پزشکی علوم پایه و دروس تخصصی مخصوص به خود را دارد. در کنار دروسی که به شما ارائه می‌شود باید در دوره‌های پیش کارورزی نیز شرکت کنید. خبر خوب اینکه شما برای این رشته شیفت شب نخواهید داشت. شاید بخواهید که به‌عنوان دکتر داروساز در داروخانه‌های شبانه‌روزی مشغول به کار شوید. با این‌ حال نیز نیازی به حضور دکتر داروساز برای هر شب وجود ندارد.

شما در این رشته خواص شیمیایی بسیاری از مواد را می‌آموزید و آنها را با علم داروسازی پیوند می‌زنید. این رشته طرح و کارگاه دارد. دروس تئوری که می‌خوانید بسیار وسیع و گسترده بوده و در ادامه در دوره تخصص بسیار وسیع‌تر نیز خواهد شد. در ادامه به معرفی شغل داروسازی نیز خواهیم پرداخت. همچنین می‌توانید مراحل تحصیل رشته پزشکی را در صفحات دیگر پیگیری کنید.

مهارت و توانایی‌های لازم برای رشته داروسازی

برای اینکه بتوانید وارد دوره تخصص در رشته داروسازی شوید باید یک مدرک زبان معتبر داشته باشید که نمره شما در آن به حدنصاب خواسته شده از طرف دانشگاه رسیده باشد. در کنار آن شرط قبولی در مصاحبه نیز وجود دارد. شما باید وقت و زمان زیادی را صرف تحقیق و پژوهش کنید. برای برنامه‌ریزی کنکور می‌توانید با گاماس در ارتباط باشید.

دروس رشته داروسازی

درس‌های این رشته به ‌شدت روی بخش تئوری و حفظیات متمرکز شده‌اند و این از سختی‌های رشته داروسازی به شمار می‌رود. نسبت به سایر رشته‌ها این حفظیات مقداری سنگین هستند. کار بالینی این رشته بسیار مختصرتر از باقی رشته‌ها است. کمتر پیش می‌آید که یک دکتر داروساز به سراغ بیمار برود. البته بعضی از تخصص‌ها این شرایط را خواهند داشت. مثلاً فارماکوتراپی یا داروسازی بالینی فعالیت‌های زیادی را در این حوزه انجام می‌دهد.

این رشته 12 تخصص دارد. نکته جالب‌توجه این است که برای ورود به هر یک از تخصص‌ها نیازی نیست که شما حتماً در گذشته دانشجوی عمومی داروسازی بوده باشید. برای مثال یکی از تخصص‌های بسیار جالب در رشته داروسازی، گرایش سم‌شناسی است. حتی کسانی که دامپزشکی خوانده‌اند نیز می‌توانند وارد این شاخه بشوند.

خیلی افراد از دندان‌پزشکی، بیوشیمی، علوم آزمایشگاهی و یا ارشد زیست‌شناسی وارد این گرایش‌ها می‌شوند. نکته بسیار جالب دیگری که می‌توان در مورد شاخه‌های تخصص این رشته عنوان کرد این است که افراد می‌توانند برای دوره تخصص وارد شاخه‌ای به نام اقتصاد و مدیریت دارو بشوند و این شاخه حتی از رشته اقتصاد نیز دانشجو می‌پذیرد.

ساخت دارو

بازار کار رشته داروسازی

 در این بخش از معرفی شغل داروسازی باید به مقدار کسب درآمد آن اشاره کنیم. سؤال پیش می‌آید که کار یک دکتر داروساز به چه صورت است؟ گروهی از فارغ‌التحصیلان این رشته به سراغ مشاغلی مانند مشاور دارویی و تجویز بدون نیاز به نسخه می‌روند. همچنین تعدادی از دانشجویان مشغول به کار ساخت دارو و ترکیب داروها می‌شوند.

مورد دیگر در فرصت شغلی داروسازی، فعالیت در بیمارستان است. دانشجویان داروسازی بعد از فارغ‌التحصیلی می‌توانند به کار تهیه و تنظیم پرونده دارویی بیماران مشغول شوند. کارهای دیگری که می‌توان نام برد اعم از فعالیت در کارخانه‌های داروسازی و تأسیس داروخانه است.

درآمد یک داروساز

نکته مهمی که در مورد معرفی رشته داروسازی باید بدانید این بوده که یک دانشجوی دندان‌پزشکی می‌تواند در دو سال پایانی مدت تحصیل خود به کار مشغول شود. شرایط آن این بوده که شما اول باید حدود 130 الی 140 واحد از دروس را با موفقیت پاس کرده باشید. مورد دیگر این است که معدل شما بسیار تأثیرگذار است و باید حتماً بالای 14 باشد. در نهایت شما این امکان را خواهید داشت که تحت عنوان یک قائم‌مقام در داروخانه‌ها مشغول به کار شوید.

درآمد فرصت شغلی داروسازی به‌ صورت کلی به اشباع بودن شهر مورد نظر شما، تأسیس داروخانه و کار کردن برای خودمان یا دیگران و موارد مختلفی بستگی دارد. کسانی که می‌خواهند داروخانه خود را تأسیس کنند باید مجوز مربوطه را دریافت کنند. اولین و مهم‌ترین مسئله در مبحث تأسیس داروخانه، دریافت مجوز آن است. تا چند سال قبل این مجوز چیزی در حدود 700 الی 800 میلیون تومان هزینه بر بود. به‌تبع هم اکنون هزینه آن بیشتر هم شده است. این قیمت سال‌ به ‌سال افزایش می‌یابد.

 در معرفی رشته داروسازی باید اشاره کنیم کسانی که برای خود داروخانه تأسیس می‌کنند درآمد خوبی کسب خواهند کرد. می‌توان این‌گونه برآورد کرد که کف درآمد این دسته از افراد حداقل 30 الی 40 میلیون تومان در ماه است. کسانی که قصد دارند به‌عنوان دکتر داروساز در داروخانه‌ها فعالیت کنند و یا مسئول فنی در داروخانه باشند می‌توانند درآمدی در حدود ماهی 10 الی 15 میلیون تومان در ماه داشته باشند. برای دریافت مجوز باید امتیاز داشته باشید و در شهرهای بزرگ این امتیاز قطعاً باید بالا 2500 باشد. کمتر از این مقدار و تا حدود 2000 را می‌توان برای شهرهای کوچک‌تر نیز در نظر گرفت.

تأسیس کارخانه داروسازی نیز یکی دیگر از روش‌های کسب درآمد از این رشته است. کسانی که قصد دارند تا کارخانه خود را احداث کنند باید حتماً مدرک تخصص داشته باشند. در واقع با داشتن مدرک عمومی چنین امکانی را نخواهید داشت. باید اشاره کنیم که فضای رقابت در این حیطه بسیار کمتر از حوزه شغلی دندان‌پزشکی و پزشکی است.

معرفی رشته داروسازی

معایب و مزایا رشته داروسازی

از معایب این رشته آن بوده است که در شرف اشباع شدن است و فضای رقابتی سنگینی برای آن به وجود آمده است. باید در نظر داشته باشید که هم اکنون تعداد داروخانه‌ها بسیار زیاد شده است. باید شهر مورد نظر خود را از قبل مشخص کنید. این مورد را هم به یاد داشته باشید که پرستیژ کاری رشته داروسازی از رشته دندان‌پزشکی و پزشکی کمتر است. متأسفانه خیلی از افراد حتی تفاوت میان یک دکتر داروساز را با متصدی داروخانه نمی‌دانند. از سختی ‌های رشته داروسازی دروس حفظی سنگین نیز هست.

در داروسازی انتقال بیماری بسیار کمتر است و از این ‌جهت رشته بسیار پاکیزه‌ای به نظر می‌رسد. در مقایسه می‌توان گفت که احتمال انتقال بیماری‌های مختلف برای دندان‌پزشکان و به‌خصوص پزشکان بسیار بالاتر است. یکی از مزیت‌های بزرگ و مهمی که رشته داروسازی نسبی به دندان‌پزشکی و پزشکی دارد این بوده که مهاجرت با داشتن مدرک این رشته بسیار ساده‌تر از بقیه رشته‌ها است.

معرفی رشته داروسازی

دانشگاه ‌های ارائه ‌دهنده رشته داروسازی

تقریباً تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور این رشته را ارائه می‌دهند. اگر بخواهیم برای شما یک رتبه‌بندی کلی ارائه دهیم باید به ملاک‌های زیادی از جمله تعداد مقالات ارائه شده در طول سال توجه کنیم. غیر از آن برای تعیین جایگاه دانشگاه می‌توانیم به مورد مهم دیگری به نام ارجاعات و استنادات اشاره کنیم. برای انتخاب رشته و دانشگاه محل تحصیل باید به این موارد توجه زیادی داشته باشید.

دانشگاه تهران با ارائه 4592 مقاله و 70067 استناد به همین مقالات رتبه اول را در کل کشور دارد. بعد از آن دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارد و این مرکز علمی نیز 1912 مقاله داشته و 23942 بار به آن رفرنس‌دهی شده است. دانشگاه‌های بعدی تبریز با 2260 مقاله و 27091 رفرنس و شهید بهشتی با 1452 مقاله و 15716 رفرنس هستند. دانشگاه‌های اصفهان و شیراز و مازندران در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

رتبه قبولی برای رشته داروسازی

در این بخش به سراغ بررسی آخرین رتبه‌های قبولی در کنکور داروسازی می‌رویم. در روزانه رتبه 2533 بندرعباس منطقه 1 توانسته در رشته داروسازی پذیرش بگیرد. رتبه 2700 زاهدان در منطقه 2 و رتبه 1700 با آخرین قبولی در سهمیه منطقه 3 هستند.

در پردیس‌های خودگردان توجه شما را به آمارهای زیر جلب می‌کنیم:

  • پردیس 2556 قبولی زابل منطقه 1
  • 3633 قبولی کرمان منطقه 2
  • 2317 قبولی اهواز

برای دانشگاه آزاد نیز آخرین وضعیت قبولی‌ها به شرح زیر است.

  • آزاد 9009 رتبه کشوری قبولی دامغان
  • 9700 قبولی مازاد دامغان

شرایط قبولی در رشته داروسازی

برای قبولی در کنکور داروسازی باید تمام توانایی و تلاش خود را به کار بگیرید و با برنامه‌ریزی منسجم درس بخوانید. باید آزمون‌های آزمایشی خود را بلافاصله بعد از اعلام نتیجه تحلیل کنید. تست‌های خود را به قسمت‌های آموزشی و زمان دار تقسیم و جمع‌بندی کنید. خیلی از داوطلبان درس زمین‌شناسی را حذف می‌کنند اما این درس برای قبولی در رشته داروسازی تأثیر بسیار زیادی دارد پس از آن غافل نشوید. در کنار معرفی رشته داروسازی برای شما، به نحوه مطالعه و تست‌زنی برای موفقیت در کنکور نیز اشاره کوچکی خواهیم کرد.

دروس عمومی خود را به ‌صورت مرتب دوره کنید و 30 درصد از زمان خود را به مطالعه آنها اختصاص دهید. روتین شبانه داشته باشید و پیش از خواب لغات انگلیسی را دوره کنید یا درک مطلب عربی بخوانید. تست‌های قرابت معنایی ادبیات را به‌ صورت هدفمند جواب دهید. برای درس دینی از آیه‌ها و پیام‌هایشان به ‌سادگی نگذرید.

درس زیست‌شناسی را به‌هیچ‌وجه خلاصه نکنید. همه مطالب را به‌تفصیل دوره کنید. برای درس ریاضی از تست‌های آموزشی شروع کنید و به ‌مرور سطح تست‌ها را بالا ببرید. برای درس شیمی هر فصل را به دو بخش تقسیم کنید و تست‌های آموزشی و مفاهیم را در کنار مسائل محاسباتی در بازه زمانی 30 دقیقه‌ای پاسخ دهید. درس فیزیک را ابتدا کامل یاد بگیرید سپس به سراغ تست‌ها بروید. برای اطلاع از مهم‌ترین مباحث می‌توانید از مزایای مشاوره کنکور استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

معرفی رشته داروسازی در همین‌جا به پایان می‌رسد اما کار شما تازه از همین نقطه آغاز می‌شود. دروس خود را طبق یک برنامه منسجم بخوانید و از کنار هیچ نکته‌ای به سادگی نگذرید. اگر بتوانید این رشته را با معدل و امتیاز بالا به پایان برسانید آینده بسیار درخشانی برای شما رقم خواهد خورد.

سؤالات متداول

ممکن است در مورد این موضوع تعدادی سؤال داشته باشید. در ادامه به متداول‌ترین ابهامات شما در مورد معرفی رشته داروسازی پاسخ خواهیم داد.

آینده شغلی داروسازی چگونه است؟

آینده شغلی این رشته به موارد زیادی بستگی دارد. به ‌طور کلی آخرین مقطع تحصیلی شما (عمومی یا تخصص)، هزینه‌ای که برای تأسیس داروخانه در نظر گرفته‌اید، معدل شما و… بسیار تأثیرگذار خواهند بود.

رشته داروسازی چند سال طول می‌کشد؟

 مدت‌زمان تحصیل در این رشته حداقل 6 سال و حداکثر 9 سال است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *